Program

< 2019 >
Juni
«
»

JAZZLÖRDAG!

Beches Brew (WC-edition)+William Soovik Grand Finale

Beches Brew West Coast Edition lindas nu in i konceptet ”JAZZLÖRDAG” och får sällskap av William Soovik Grand Finale. Resultatet blir ett gäng lördagar med massa jazz, från eftermiddag till kväll!

Beches Brew – West Coast Edition
Består av: Göran Klinghagen, Thomas Gustavsson, Bengt Berger, Thomas Jäderlund, Stefan Bellnäs. De har förgyllt lördagarna på Studio HPKSM ett bra tag nu, och stämningen är alltid på topp! Första lördagen varje månad ses vi i källaren för högklassig livejazz med Bengt “Beche” Berger och hans Brew! Ett dunderbra sätt att spendera lördagseftermiddagen på!

William Soovik Grand Finale
Grand Finale är den göteborgska trumslagaren William Sooviks hjärtebarn. Efter att ha spelat med en uppsjö av olika band frågade han, efter en period av gig-torka och jazz-ångest, under senhösten 2017 om några av hans finaste musikervänner ville spela ett par av hans låtar. Det hela resulterade i debut-skivan Rustik Musik som släpptes på det egna bolaget Abrovinsch Records i Juni 2018. William själv tycker att musiken låter som om Led Zeppelin skulle starta ett projekt med The Bad Plus, Frank Zappa och Nirvana för att skriva reklam-jinglar till svenska byggföretag eller ledmotiv till japanska manga-serier. Visst kan ni höra det framför er?

Den 2/2 kommer ni få uppleva orginal-sättningen:
Signe Dahlgreen – Sax
Malin Wätteing – Sax
Joel Fabiansson – Elgitarr
Viktor Reuter – Bas
William Soovik – Trumset.

Lyssna här:
https://open.spotify.com/artist/2VUNVm36k2gAXHp8eGWXRi?si=SysPfFShSoyxDOGUhn0FGg
https://soundcloud.com/william-soovik

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=5dENFIM6afI
https://www.youtube.com/watch?v=MGxJagMK8EM

Fler gäster kan definitivt tillkomma!

…………………………………..
Speltider:
16:00 – 18:00 Beches Brew
19:00 – 21:00 William Soovik Grand Finale
DJs: TBA
Info: Gratis inträde!

…………………………………..

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

DJ // Per Lovén & Erik Höök //DJ

Per Lovén och Erik Höök tar med sina finaste bitar från skivbacken i källaren. Det blir bara bra grejer, från disco, soul, jazz-svängen! De brukas utlova några av världens bästa låtar, inte illa!

(Innan detta kan ni njuta av Jazzlördag! med Beches Brew West Coast Edition och William Soovik Grand Finale från 16:30.)

GRATIS INTRÄDE!

Thirst Trap Club: Holy Now (ep-release) + Baula

Säsongens sista Thirst Trap Club 🙁 Men deppa inte! Det kommer bli en bra jävel!

Holy Now
Holy Now en som modern throw-back till när indiepopens väggar var byggda av catchiga melodier och hjärtkorssande texter. Tidlös popmusik med intimitet, dundrande trummor och spretiga refränger. Snärtig fuzzpop där eufori möter sömnlöshet. Holy Now debuterade år 2016 med EPn “Sorry I Messed Up”. Nästkommande EP “Please Call Me Back” släpptes år 2017 och etablerade Holy Now som en av de mest lovande banden på den svenska pop scenen samtidigt som de fick ett lovord för sina energiska och upplyftande live-konserter. Debutalbumet “Think I Need Light” släpptes 27 april år 2018 på bolaget Lazy Octopus Records och strax därefter släpptes singeln “All the Time”. Denna spelning blir även releasekonsert för deras nya Ep ”It Will All End In Tears”.

Baula
Den svensk/isländska duon Baula består av Ísak Ásgeirsson och Karolina Thunberg. Sen de startade duon år 2015 har bandet spelat på bland annat Iceland Airwaves, Nordic By Natures – Die Neun Schweden och har lovordats av musikpress som JA JA JA, HYMN och GAFFA. Namnet Baula är taget efter det isländska ordet för när en ko råmar. Det är en liten pusselbit i en beskrivning av bandets sound som i övrigt är inspirerat av band så som The Raveonettes och Man Man. Efter en drös av kritikerrosade singelsläpp är bandet nu i färd med att släppa debut EPn “Drought.” Som har släppdatum 27 maj, via [Youth Recordings]. 

……….

100 kr i dörren, 21.00-01:00, i källaren på Studio HPKSM.

 

Disco Noir feat. die.lina // Studio HPKSM Basement Bash

DISCO NOIR kommer till Studio HPKSM´s källare för ett riktigt Basement Bash ♥

Det blir åka av denna kväll det kan vi lova!!

Med förutsättningar att skapa en spännande balans mellan det ljusa och det mörka rör vi oss mellan nu-disco, svängig house, djup tech & melodisk techno.

Speciell NOIR gäst är en relativt ny stjärna på dj himlen som går under namnet die.lina a.k.a Lina Bakker.

die.lina är dansare i grunden och har tillbringat stor del av sin tid på dansgolven runt om i Tyskland. Det hörs tydligt när hon spelar musik där upptempo tech house och rytmisk techno ligger henne varmt om hjärtat.

Inspirerad att få andra att dansa började hon ganska nyligen att dj:a. Men hon har redan hunnit debutera på flera av stans klubbar och undergroundscener såsom bl.a RITUS, Apartment och nyligen med ett bejublat set på Cafe Fluss där hon spelade tillsammans med Tant Rut. Jag tror ni kommer få se mycket mer av die.lina framöver 🙂

Lyssna in er här: https://soundcloud.com/dielinamusic

Support your local DJ!!

Fri entré hela kvällen.

the cult of boydah
Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Live: The Cult of Boydah

15 juni blir ju ett dunderdatum, uppenbarligen! Då spelar The Cult of Boydah i källaren.

The Cult Of Boydah
The cult of boydah är en grupp som rör sig I det dolda och ofta byter skepnad. Förra året var fyllt av spelningar runt om i Sverige och I november släpptes nya skivan ‘Electrical Youth’. Inspirationen är hämtad från naturens upprepning och lugn. Musiken är drömsk och varm som en moders famn. Ta en semester ifrån samtiden och ta dig till denna mobila fristad.

Albumet Electric Youth: https://open.spotify.com/album/5QDRPMU5u48c0mVt1C0He6?si=6fGfujvyQsKenZgx1AKQWg

Låten Air Balloon
https://www.youtube.com/watch?v=d7PsTzNZfVk

Support: TBA

DJ: TBA
// 100 pistoler i dörren