Program

< 2018 >
Juni
«
»
Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Thirst Trap Club & Studio HPKSM presenterar: EASE + Mira Aasma

Syntwave duon Ease är Siri Jennefelt (Saigon, Nev Lilit) och Niclas Anderstedt Lindgren (Korda). Under 2017 släppte de två kassetter och gjorde en rad klubb och festivalspelningar, däribland på Gagnef och Crack! i Rom. Släppen ”Latest Aches” och ”Let it Burn, Let it Die” uppmärksammades av internationella bloggar som ”Nothing But Hope And Passion” och ”The Line of Best Fit”. Musiken är hård men skör, kall men febrig, ett soundtrack till natten.
Aktuell med nya singeln ”Witches” som släpptes i mars 2018 på Birds Records. 
(100 kr i dörren, 21:00-02:00, 18 år) 

Första sommarkvällen i juni presenterar klubben THIRST TRAP CLUB två grymma liveakter i källaren på Studio HPKSM ♥

Mira Aasma
Electro pop wonder Mira Aasma released her catchy as hell debut album last year, and followed it up with a little taste of new music, with single ‘Witches’ (March 2018). This is her only Göteborg gig with full band this summer. One not to be missed!
https://www.youtube.com/watch?v=2vpt_oyhbNs

Ease
Syntwave duon Ease består av Siri Jennefelt (Saigon, Nev Lilit) och Niclas Anderstedt Lindgren (Korda). Under 2017 släppte de två kassetter och gjorde en rad klubb och festivalspelningar, däribland på Gagnef och Crack! i Rom. Släppen ”Latest Aches” och ”Let it Burn, Let it Die” uppmärksammades av internationella bloggar som ”Nothing But Hope And Passion” och ”The Line of Best Fit”. Musiken är hård men skör, kall men febrig, ett soundtrack till natten.
https://soundcloud.com/easebandet

______________________________________
THIRST TRAP CLUB:
Drink up at Thirst Trap Club 👅
100 sek
Thirst trap club will quench your thirst for music, drinks, people.
@thirsttrapclub #thirsttrapclub

Koloni & Studio HPKSM presenterar: Maraudeur (Genève) + Skiftande Enheter

Koloni & Studio HPKSM presenterar: Maraudeur (Genève) + Skiftande Enheter

Koloni och Studio HPKSM presenterar:

MARAUDEUR (Geneva / Leipzig. Bruit Direct / Maternal Voice)
SKIFTANDE ENHETER (Gbg, Levande Begravd/Market Square)

4 juni 2018
Studio HPKSM, Storgatan 22, Göteborg
Dörren öppnar 19.00 (stället har öppet från 11:00)
entré 100kr

Länkar:
Maraudeur 
Live: https://www.youtube.com/watch?v=Oz7srMxim5I
Bandcamp: https://maraudeur.bandcamp.com/album/maraudeur-2
Facebook: https://www.facebook.com/maraudeur9

Skiftande Enheter
Bandcamp: skiftandeenheter.bandcamp.com
Live: https://www.youtube.com/watch?v=Ti4b_66Mc1o

Ons Jun 0 6

Vernissage!

Studio HPKSM's Bakficka
Parkgatan 21, Gothenburg

VERNISSAGE!

‘Konst på Studio HPKSM’ presenterar: Malwina Kleparska, ceramic artist making unique hand built functional sculptures in stoneware clay.

‘Konst på Studio HPKSM’ presenterar: Malwina Kleparska, ceramic artist making unique hand built functional sculptures in stoneware clay.

MORE INFO SOON!

Utställningen pågår fram till juli, 2018.

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Clandestinofestivalen på Studio HPKSM

Live: Guiss Guiss Bou Bess

Clandestinofestival, 21:00-02:00, Biljett i dörren

Denna grupp från Dakar och Paris får dansgolvet att pulsera med det bästa från västafrikansk dj-kultur, traditionella sabartrummor och den senegalesiska dansmusiken mbalax.

Bandets kärna utgörs av sångaren och sabartrummisen Mara Seck tillsammans med Stéphane Costantini, beatsmakare och percussionist. Den förre är son till Alla Seck, framstående senegalesisk dansare med bland andra Youssou N’Dour, den senare har rötter i Paris hiphopscen och är parallellt verksam som filmare och doktor i kommunikationsvetenskap. Tillsammans matar de ut studsiga basgångar, synthar och lager av sabartrummor i en liveshow där de tar hjälp av Aba på sabartrummor och kör samt VJ:n Benjamin Richard-Foy, känd bland annat från samarbeten med Ibaaku. Namnet Guiss Guiss Bou Bess betyder ”Ny vision” och duons uttalade avsikt är att genom nya, våghalsiga grepp öppna all världens ögon och öron för Senegals rika musik- och danskultur.

 

Live: Guiss guiss bou bess

PISH CLUB PRESENTERAR: RELEASEFEST FÖR CHILDMIND! Support: INVENTORS OF THE UNIVERSE!

CHILDMIND
Som frontfigur i rocktrion Death Party har han varit en stark fanbärare av garage och psykedelisk rock i Göteborgs musikliv de senaste åren. Nu låter Hannes Glans kreativiteten blomma ut helt och släpper loss sin skapelse Childmind – ett projekt där han både sjunger och spelar alla instrument och där lekfullhet och sväng går före musikaliska ramar. Influenser från King Gizzard och Unknown Mortal Orchestra blandas friskt med udda taktarter, gitarrstämmor och improvisation som för tankarna till Frank Zappa. Hannes sjunger och spelar alla instrument på debutalbumet som släpps senare i år på Black Hair Records och redan den 1 juni släpps första singeln ”By Design”. När Childmind spelar live är det i form av ett helt band, och första spelningen blir den 8 juni på HPKSM i Göteborg

———————————————————-

INVENTORS OF THE UNIVERSE har skinit på Göteborgs indiehimmel i ett antal år, och efter en tids inaktivitet är de nu tillbaka med nytt material och samma gamla träffsäkerhet. Psykedeliska riff och stämsång må vara old news, men det är väl ingenting någon någonsin tackat nej till heller. Dansa in sommaren med västkustens mest finstämda melodier, och spetsa öronen för vad som komma skall.

80 kr i dörren

1921
Lör Jun 0 9

LIVE: 1921

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

LIVE: 1921

Oy Vey presenterar konsert på Studio HPKSM. 

Nya duon 1921 består av: David Åhlén, (sång) och Andreas Eklöf, (elektronik & synth) som tillsammans skapar elektronisk ambient och drömsk musik. Med mystik och svenskt vemod tar melodierna och sången en till annan värld för en stund och synthen får utgöra betongen i musiken. Visuals av videokonstnären Gustav Nygren. Debutalbumet ”In my veins” släpptes 24 november, 2017. Under våren 2018 har duon turnerat I Europa och med Loney Dear, Jay-Jay Johanson och Sohn. Kvällen på Studio HPKSM kommer bjuda på en konsert som får lov att stanna kvar länge i kroppen.

120 kr, dj: Reika Xappola Farman, Dörrar 22:00 

”Ett sällsamt flimrande andrum mellan electronica, kammarpop och Arvo Pärts religiösa minimalism.” DN

”En alldeles bedårande vacker enhet”. Hymn

Foto: Stina Vikholm

Djs: Mathias Engwall spenderar större delen av sitt vakna liv omgiven av musik. Denna kväll kommer han mestadels välja sånt som alla vet är bra – exempelvis nittiotalsindie med för mycket reverb, italodisco, synth, nåt rymdigt samt en och annan instrumental b-sida på fel hastighet. Allt för att hitta den där svårfångade känslan av nostalgi för tider man aldrig upplevt, och platser man aldrig besökt.

Reika Xappola Farman som är en av medlemmarna bakom festkollektivet Young Fam, har dj;at en hel del senaste åren och känd som musikalisk kosmopolit. Med musik som uttryck ger hon ritual, själ, puls, spiritualitet och mycket dans.

120 kr / 21:00 / 18år 

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

YOUNG FAM summernights

Sommaren är här och kort är den så därför är det viktigt att ha kul, bada trots att det regnar, och framförallt – dansa! Young Fam är det kreativa festkollektivet som sprider glädje. Kända för klubbar som NDF, Pop Planet, Waves, feta bokningar och hemliga fester. Förra helgen gästade gänget Clandestino Festival och nu är det dags att fylla Studio HPKSM med temat Summernight! Det är inte längre minusgrader på kvällarna och vi kan gå med t-shirts utan att frysa till is. ☀

Young Fam har kvällen till ära bokat klubbarrangören och dj:n Lady Louise! Hon spelar det allra senaste inom afrobeats, dancehall och hiphop, och hänger med stjärnor som Popcaan och Charley Black när hon backar dem på deras officiella Europaturnéer. Hon skapar lyckorus där små timmarna förvandlas till en fest utöver det vanliga!

Med en fantastisk fingertoppskänsla för sin omgivning tar de musikaliska kosmopoliterna Reika Xappola Farman och Demba Sabally dansgolvet på en moontrip. Där ord som eufori och puls skjuter raketen framåt – det kommer bli svettigt, varmt och mycket dans!

Demba Sabally hälsar: ”Vem är prinsen av New York? Jag är prinsen av dancehall!” Han älskar faschiion, RuPaul’s Drag Race och dansar vogue när han är bakis. Reika Xappola Farman är grundaren och producenten bakom Oy Vey Arts & Entertainment. Hon pryder omslag, arrar konserter och har alltid något nytt guldkorn på sitt USB och man har most def kul på dansgolvet när hon spelar!

Tillsammans med Studio HPKSM ser de till att göra denna kväll oförglömlig och fyller både Bakfickan och Källaren! ✨ ✨✨

18 år // 22-02 // Fri Entré

Lör Jun 1 6

Clandestinofestival

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Den officiella efterfesten till Clandestino Festivalen! 

Gratis inträde!

Stanna i city med Junkyard, Dr. Denim & Nöjesguiden

Somliga säger att ingen vill vara kvar i stan. Andra säger sommaren i city. Fira in sommaren och inte minst midsommar som bara är några dagar bort med Junkyard, Dr. Denim och Nöjesguiden på Studio HPKSM:s bakficka. Kylen är fylld med svalkande dryck och skön musik basuneras ut ur högtalarna.

Bakom skivspelarna:
17–19 Assia Dahir.
19–21 Harun.

Åldersgräns: 20 år.

Tack Studio HPKSM och Wisby Lager!

Ons Jun 2 0

klubb algot

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Förfest till Algotfestivalen

Algotföreningen bjuder in till Klubb Algot, den obligatoriska förfesten inför årets åttonde upplaga av Algotfestivalen! Temat är korall i alla dess fantastiska färger och former, ölen är kall och kvällen bjuder på rungande liveband och pulserande DJs. Algotföreningen arbetar helt ideellt för att skapa en plats där alla känner sig välkomna och respekterade, det råder nolltolerans mot diskriminering av människor och natur. Så ta med dina bästa vänner och kom och dansa med oss i källaren på Studio HPKSM där algotandan ligger tät för en kväll. DJ: Lonki + Mystic lotion + Big Dolf. Live på scen: tba.

60 kr i dörren