Program

< 2018 >
December
«
»
beches brew
Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Beches Brew – West Coast Edition –

Äntligen höst, och äntligen är också Bengt ”Beche” Berger tillbaka med sitt Brew! Första lördagen varje månad ses vi i källaren för högklassig livejazz med hela bandet. Ett dunderbra sätt att spendera lördagseftermiddagen på! Missa speciellt inte 3 november då de släpper – inte bara EN utan TVÅ plattor. Skivsläpp i dubbel bemärkelse alltså.

Inträdet är GRATIS, och mat och dryck finns att beställa, både under, och efter spelningen. Det går finfint att boka bord (0709569624), eller bara droppa in.

Beches Brew – West Coast Edition består av:
Sir Thomas Jäderlund och Thomas Gustafsson på saxofoner, Göran Klinghagen gitarr, Stefan Bellnäs, bas och Bengt Berger, trummor

Varmt välkomna den: 1/9, 6/10, 3/11, 1/12!

pish kmac

Pish Club x KMAC presenterar: Electric Eye + Sork

Kiss My Ass Club och Pish club Gbg teamar upp 1/12 och ger er Norges bästa Electric Eye! Dessutom är det äntligen dags för Sork att spela i Göteborg igen! Vi ses i källaren på Studio HPSKM!

Electric Eye, out of Bergen, Norway, play droned out, psychedelic, space-rock. The band released their fourth album, From The Poisonous Tree, in November 2017. The release stands out as their most diverse so far, and received great reviews from all over the globe. It sounds like a soundtrack to a movie that hasn’t been made yet, it’s villainy acid prog, it’s ethno jazz, it’s old school hip hop grooves mixed with the easily recognizable Electric Eye sound, ready to pull you into a whirlwind of psychedelic and hypnotic rhythms. Now the band are heading out to present the jams from Broen studio, Bergen, live.
https://open.spotify.com/artist/44RT7lgCxhuG4Mhf2PzRBc?si=Y8wym_drSh67w4o_hYosHQ

SORK
Experimentella kraut-post-punkarna SORK är en högenergisk dansant noiseattack. Med kompromisslösa, tunga trummor, öronbändande samplingar, hypnotisk fuzzgrooves bas, sång, och fascinerande ljud från trombon, skränig megafon och leksaksinstrumentet stylofone, förgylls allt med suggestiv orgel och synt som får musiken att glöda av intensiv avantgarde-disko.
https://open.spotify.com/artist/4SECj3Aru0Jy9tjtbUURCE

DJ: Sandra Dermark (Klubb High Time)

Studio HPKSM 1/12
21-01, 100:- , 18 år

Presenteras i samarbete med Amplified Medborgarskolan

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Song Book Jazz, gäst: Agnes Åhlund

Agnes Åhlund är en av de mest intressanta rösterna på Göteborgs musikscen. Hennes röst är ärlig och hennes förmedling av text är något du inte vill missa. Agnes har en bakgrund inom svensk folkmusik, amerikansk jazz samt bulgarisk folkmusik och är aktiv i ett flertal konstellationer så som Åkervinda, Glitterfittan och Scandal Beauties Trio.

Song Book Jazz Jam är jazzklubben där alla är välkomna! Varje onsdag bjuder med husbandet + gäst på konsert som sedan följs av ett öppet jam där andra musiker kan amäla sig att vara med. Inträdet är alltid gratis. Bring Good Vibes!

Thirst Trap Club: Weaver + Järdmo

Embrace the Friday-feeling at Studio HPKSM together with Thirst Trap Club! ♥

Weaver
Moving effortlessly form his Americana stomping, steel guitar wielding earlier output, to the electro-tinged, behind shakingness of recent output, Weaver definitely has a flair for the earworm bangers. With new single ’Bright Spots’ dropped 15th November, expect a special and sweaty eve!

Järdmo
Brand new producer and artist Järdmo has been tinkering away with music for a time and showing a turn for the catchy with her recently released debut single ’Souls’, expect a lot more where that came from! With this, her debut gig, it’s sure to be one to remember.

#thirsttrapclub 100 kr i dörren

Nordic Live: The Secret Sound of Dreamwalkers (NO), Stenbrott (SE), LIVET (SE)

Nordic Live är klubben som korsar gränserna mellan våra grannländer och dyker upp på spelställen i Norge, Danmark, Finland och Sverige. Bakom Nordic Live ligger Studieförbundet Vuxenskolan, och konceptet är att bjuda publiken på liveband från två länder under samma kväll. Denna kväll ser vi det drömska rymdcountrybandet The Secret Sound of Dreamwalkers från Norge, duon Stenbrott från Gävle som spelar 90-talsinfluerad rock, samt hårt svängande funkrockbandet LIVET från Malmö.
♥︎ Norska bandet The Secret Sound of Dreamwalkers rör sig mellan drömsk country, psykedelisk rock och progressiv folk. Trion släppte sitt debutalbum förra året och jobbar nu med sitt andra album som släpps till sommaren. Gruppen har turnerat över hela Norge och vi är stolta över att de nu gör sin första spelning i Sverige på Nordic Live.
♥︎ Stenbrott är Gävles svar på allt som var bra med 90-talets rock. De har precis släppt sin första EP ”I slutet och i början” och gjort några bejublade spelningar i hemtrakten innan vi skyndade oss att boka dem så att även Göteborg kan få njuta av deras fantastiska låtar. Fans av Nirvana och tidiga Kent bliva ej besvikna.
♥︎ Funkrockbandet LIVET kommer från Malmö med en helt ny EP i bagaget. Det här gänget kommer garanterat sätta HPKSM i svängning när de gör sin första spelning i Göteborg. Med influenser som Prince och Jamiriquai kombinerat med svenska texter kan inget gå fel!
Gratis inträde!
18 år, 20:00 – 01:00
 
Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Song Book Jazz Jam, gäst: Antti Lähdesmäki

Antti Lähdesmäki har sina rötter i Finland och är baserad och bosatt i Sverige. Han påstår sig vara en pianist och har synts runtom i Göteborg under skumma förhållanden, men sällan på ett instrument på offentliga platser. Nu är det dags för honom att komma ut till ljuset, och onsdagen den 12e december, på Studio HPKSM, ska han spela musik som han mest sansynligt har själv skrivit (med ett möjlig tillägg av både nånting nån annan person har skrivit, och nånting som inte har skrivits alls).

Song Book Jazz Jam är jazzklubben där alla är välkomna! Varje onsdag bjuder med husbandet + gäst på konsert som sedan följs av ett öppet jam där andra musiker kan amäla sig att vara med. Inträdet är alltid gratis. Bring Good Vibes!

Some stuff to look at by Majli | Studio HPKSM’s Bakficka

I mitten av december intar konstnären Majli Af Ekenstam a.k.a Crazy Print Lady, Studio HPKSM’s Bakficka en kväll med pop up utställningen: “Some stuff to look at by Majli”. 

Det blir Pop Up-utställning + utförsäljning av konst och kläder från crazyprintlady universe.

Majli af Ekenstam är en göteborgsbaserad designer och textilkonstnär. Hon skapar bilder och visuella historier genom olika textila och digitala uttrycksformer. Majli examinerades från Textilhögskolans program för modedesign 2014 och har sen dess jobbat i olika design- och konst sammanhang. Ni hittar henne på: www.majli.se

Vid 21-tiden blir det fest och DJ:s är Hanna Rasmuson + Majli

Adress: Parkgatan 21 (Bakfickan)
GRATIS INTRÄDE! ♥

#konstpåstudiohhpksm

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

LIVE: Hannah Smallbone + Blod

Missa inte denna fullspäckade live-kväll i mitten av december med massa bra musik, lördagsfeeling och umgänge! Live på scen är göteborgsbandet BLOD som spelade på Studio HPKSM för typ ett år sedan på klubben Thirst Trap Club. Och Hannah Smallbone som är på gång med singelsläpp – något vi är otroligt peppade på att få ta del av!

Blod: Fyra göteborgsmusiker fann varandra i en vilja att spela rejält ljudstark musik, från hjärtat. Med en kollektivistisk strävan mejslade de fram ett sound i en smedja i Göteborgs hamn. De skrev ett antal sorgsna kör-shoegazelåtar i dur. Ömhet och oljud blandades samman och Blod var fött. Debut-EPn Oket som släpptes i oktober är sex låtar på svenska om vardag, innerstadsångest och störiga bekanta. Med inspiration från band som My Bloody Valentine, Yo la tengo och Bob Hund skapar de stökig men samtidigt sofistikerad indiemusik.

Hannah Smallbone: Med rötter i Storbritannien och många års låtskrivande vid pianot skapar Hannah Smallbone pop-rnb med texter som berättar om hur det är att kompromissa med sig själv i ett liv där kärleken och självrespekten sällan går ihop. Detta gestaltas genom tunga, peppiga beats och mängder av personlighet som får dig att drömma dig bort till mitten av ett dansgolv en vemodig sommarnatt. Det är snart dags för Hannah Smallbones allra första singelsläpp så passa på att vara en av de första att se henne på scen.

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Song Book Jazz Jam: A Song Book Carol

Nu är det jul igen, och Songbook bjuder in alla gäster, jammare, kompisar och publik för att samla in pengar till Rädda Barnen. Programmet för kvällen kommer att bli väldigt varierande, men temat är julåtar med jazz- och folk- vibe. Vi tror att det kan bli en av de mysigaste Song Book– kvällarna på hela året med massa julmys, fika och umgänge.

 

Klubb Global Grooves x-mas special | Studio HPKSM

Efter en superlyckad releasefest för klubbens mixtape förra månaden är det dax för årets sista party. 2018 har varit ett fantastiskt år för Klubb Global Grooves och fler kommer det bli. Så kom och parta med oss en sista gång för i år!

Fritt inträde som vanligt!

Dj:s för kvällen är Anthony Lappas, David Njie, DJ Peking. 

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

PREMIÄR! För nya klubbkonceptet: VÄNLIG

DJ: EBENDE

*Detta är ingen vanlig klubb, utan en vänlig*

Varmt välkomna ner till HPKSMs källare till premiären för VÄNLIG. Klubben där fokuset ligger på gemenskap, härligt umgänge, dans och skönt häng, till tonerna av elektronisk dansmusik som våra absoluta favorit DJ’s kommer leverera i denna inbjudande och varma miljö.
Upplevelsen sträcker sig även utanför källarens väggar, då varje tillfälle kommer livestreamas och samtliga dj-set kommer att spelas in för att kunna återupplevas på nytt.

Till premiären har de bokat Ebende, det göteborgsbaserade musikgeniet som med sina tuffa grooves och varma atmosfärer kommer få källaren i gung.

EBENDE

Född 1998 i Göteborg, Daniel Bumba (Ebende) har sedan en mycket tidig ålder hållit på med musik. Han växte upp i ett musikaliskt hem och började snabbt experimentera med olika instrument som fanns där; Congas, Bongos & Djembes främst men även Piano. Så småningom fick han upp ögonen för elektronisk musik och musikproduktion vilket ledde till att han vid 13 års ålder började komponera musik. Det tog sin tid och han utforskade många olika territorium innan han kom på vad han ville skapa, han började först komponera spår under Ebende-aliaset när han var 17. Idag är 20-åringen en flitig producent med ett öra för detalj, harmonier & rytmer. Ebende har en stark kreativ vision och levererar djup, svängig, fängslande, ofta melodisk dansmusik. Hans produktioner är livliga & fantasifulla vilket har resulterat i att han producerar i många olika genrer; House, Techno, Electro, Ambient och Drum n ’Bass för att nämna några. Trots att han korsar så många olika stilar och influenser är han kapabel till att bevara sin signaturformel, detta ger honom en variation som många producenter inte kan matcha.

LINE UP:

Magnus Glädt b2b Christine Friberg 

https://soundcloud.com/christinefriberg/christine-friberg-b2b-magnus-gladt-hokimoki

Ebende

https://soundcloud.com/flux-music/flux-podcast-79-ebende

21-01, 50kr i dörren

HEMMAFEST: Dj Finest & Melinda Do Rosario

juldagen tar Göteborgs främsta djs Finest och Melina Do Rosario över Studio HPKSM’s källare och bjuder på årets sista Hemmafest-koncept! Musiken blir Afrobeat/Uk, rnb, hip hop och future beats! Vi tror det kommer bli festernas fest, så lägg tomteskägget från gårdagen på hyllan och svida om till din fräckaste strass så ses vi i festdimman! (150 kr i dörren)

Hemmafest Med Finest & Melina Do Rosario x Christmas Edition

Efter ett galet år med både hemmafester och grillfester på Porto Libre, Lounge(S) och Studio HPKSM så är det dags för att wrap it up ❤️

Selle & Melina Do Rosario har bevisat att en hemmafest inte behöver vara ”hemma” för att det skall kännas som ett sådant. Gemenskap, tillhörighet, vänner och bra musik är vad som gör det och de vill gärna skapa den känslan igen under julen tillsammans på Studio HPKSM.

Missa inte den, vad vi tror kommer bli, den bästa juldagsfesten i stan med Selle aka Finest & Melina Do Rosario.
____________________________________________

Plats: Studio HPKSM
Tid: 22 – 02 
DJ’s: Finest och Melina Do Rosario 
Pris: 150 SEK (inklusive obevakad garderob)

 

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Fira fredag med Amira Brown + Franz Jäger

Det är sista fredagen på året och det måste såklart firas! Bästa Amira Brown (Hip Hop Stan) och Olle K a.k.a Franz Jäger intar dj-båset denna kväll och bjuder på funky house och stämning så det räcker och blir över!

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Ily Papa skapar stämning i källaren

En rå afton i Studio HPKSM’s källare. Mörker, smutsiga basgångar, hårda trummor. Techno, UK Garage m.m. ILY PAPA – En duo från Göteborg som alltid levererar hög energi under långa kvällar och är mästare på att skapa stämning. Kom till Studio HPKSM den 29/12 för att rubba högtidsfirandet med extrema mängder bas och fest!

Gäst djs: Axel Bäckström, Fabian Sivengård