Program

< 2017 >
Juni
«
»

A Trippi’n Event – Release David Andréas

David Andréas, multimusiker och låtskivare släpper sommaren soligaste singel ”Trippi’n” på STUDIO HPKSM och utlovar en riktigt Trippi’n afton.
Band och förband på scen samt visuella effekter. 21.00-01.00 Välkomna alla!

LIVE: 3 JUNI: Great Hare, Martin McFaul, DJ Millions

FILM & FEST – GREAT HARE, MARTIN MCFAUL & MILLIONS!

Vi firar Sverigepremiären av ”Tore, himlen & havet” med fest och spelning!

Det är fri entré till festen som är på supertrevliga studioHPKSM på Storgatan, och du är välkommen även om du inte har möjlighet att se filmen!

Filmen visas onsdag den 31/5 & lördag den 3/6 kl 18 på Bio Roy. Du köper biljetter till filmen direkt av Bio Roy. www.bioroy.se/kalendarium/evenemang/tore-himlen-havet

På scen står Great Hare och Martin McFaul innan DJ Millions rundar av med beats & bas från Berlin.

Här kan du lyssna:
GREAT HARE: www.soundcloud.com/greathare https://open.spotify.com/artist/3YssHTMmi7MZy7WKCReF0u
MARTIN McFAUL: https://open.spotify.com/artist/12VWnhX25BGCKQP1blwB7U

TORE, HIMLEN & HAVET
Konstnären Tore Kurlberg ställde sällan ut och sålde inte mycket, men han gick varje dag upp till ateljén på andra våningen och målade utsikten från sitt fönster i Skärhamn: horisonten, himlen och havet. Filmen tar sin början när hemmet ska tömmas, när möbler och böcker kastas ut genom fönstret och målningarna lottas ut till släkten.
Tore, himlen & havet är en poetisk skildring om hur det är att leva som konstnär i en miljö där få förstod, om drömmar, konstnärsskap och kärlek, berättad av Tomas von Brömssen.

En dokumentärfilm av Maria Mogren och Jens von Larcher, 58 min.
Trailer: https://vimeo.com/187462767
Hemsida: www.eckefilm.com
Facebook: www.facebook.com/Tore2016

Varmt välkomna, det kommer bli supertrevligt!

Mån Jun 0 5

Kammarmusikklubben

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Kammarmusikklubben @StudioHPKSM

Låt oss säga det på en gång: vi kommer inte med något nytt!
Att kammarmusik med fördel spelas i intim miljö, det är sen gammalt. Och att mat, musik och människor är ett vinnande koncept, det kom väl med de gamla grekerna?

Kanske längtar du precis som vi efter att bli bjuden på den där festen, med god mat, en öl i handen, med alla dina kompisar och alla du önskar vore dina kompisar. Och när stämningen är på plats bli bjuden på musik du älskar eller som du aldrig hört. Låta dig fascineras och beröras och att sen gladeligen upptäcka att festen fortsätter.

Vi tog saken i egna händer, blev hopplöst kära i Studio HPKSM’s underjordiska scen och vill nu testa den här idén, i den här lokalen, med er!

Inträdet är fritt, maten är fantastiskt prisvärd och finns tillsammans med baren tillgänglig från kl20. Så småningom spelar vi Brahms viola-sonat i Ess-dur och Elvira Madigan, Mozarts 21:a pianokonsert, i kammarversion för er. Och eftersom ni är lediga dagen efter (vi har tänkt på allt!) finns alla möjligheter att sedan hänga kvar länge när Mozart är slut, någon hittat elorgeln och jammet börjar?

Vi ses!
Varmt välkomna!!
Karin & Märta

PS. Info från köket: Från kl20 serveras en Svamp- och St Agur-risotto med ruccola på plats för 135 riksdaler, på klassiskt först-till-kvarn-manér. Säger det slurp om den finns även husets meny tillhands! DS.

Ons Jun 0 7

Klubb IMPULS

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

KLUBB IMPULS

Klubb Impuls intar #torget på Studio HPKSM. 7 Juni,  kl: 18.00-00.00.

◒ ◓ KAPLA ◒ ◓

Kejsarjazz. Disneypsalm. Brasspop. 2017 är året då KAPLA reser sig på nytt med nya medlemmar och nytt material. Den tidigare musiken inspirerad av barndomsminnen har utvecklats till ett mognare sound med utrymme för både sorg och längtan. Kärnan är texterna som på melodiös svenska berättar om det stora och det lilla som händer i drömmarna, minnena, innanför, utanför. Klangbilden är luftig men melankoliskt intensiv, mjuk men i behov av uppmärksamhet. Inbäddat i arrangemang med stor detaljrikedom är KAPLA det musikaliska utforskandet av musikernas innersta önskningar och rädslor.

KAPLA är en Göteborgsbaserad sextett som funnits sedan 2013. 2014 släpptes debutskivan och musikvideon ”Jag Ska Egentligen Inte Bo Här”. Under sommaren kommer bandet besöka ett begränsat antal städer innan nästa skivinspelning som är planerad till sensommaren 2017. Medlemmarna i KAPLA har alla bakgrund i jazztraditionen och känns igen från många andra turnérande konstellationer (Sisters of Invention, Spöket i Köket, Don-Qui 5, Fartyg 6, People Swing Orchestra, Blommor Inomhus m.fl).

Annika Marmén . sång
Gustav Davidsson . trombon
Henrik Büller . barytonsaxofon
Olle Bergenfeldt . piano
Johanna Ekholm . kontrabas
Malin Almgren . trummor

◒ ◓ NOTGL – Not on the guest list ◒ ◓

NOT ON THE GUEST LIST är en musikalisk resa som inte får missas. En duo som kombinerar virvlande slagverk med banbrytande röst går duon till världens yttersta rand och vidare. Efter många års arbete tillsammans med gitarrister som John Hegre coh Togeir Standal, vet inte Sandtorvs röst några gränser. Tillsammans med Ole Mofjell i denna duo använder denna makalösa röstkonstnär improviserad text tillsammans med en enorm vokabulär av s.k. extended vocal techniques. Mofjells trumspel är ihärdigt och flödande, i genomgående cirkulära former och vågor. Denna tunga duon tar element från frijazz, punkrock och avant-pop till en helt ny och spännande plats och musikvärld.

Not On The Guest Lists debutalbum kommer att släppas på Gaffer Records inom kort. Nu har du chansen att smyglyssna hos oss på Klubb Impuls!

Natalie Sandtorv . röst, slagverk
Ole Mofjell . trummor, slagverk, flöjt, misc

◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹

╱╲ ENTRÉ : Ord. 100kr. Fri entré 0-20år.
╱╲ ALLA ÅLDRAR VÄLKOMNA TILL KONSERTEN!*
╱╲ PLATS: Studio HPKSM, Storgatan 22 GÖTEBORGhttp://studiohpksm.se/
╱╲ TID: Öppnar 18.00. Konserten startar kl 19:00
╱╲ TILLGÄNGLIGHET: Trappor ned till källarvåning. Ingen hiss eller annan ingång.

*Konserten är för alla åldrar. Klubben som sätter igång senare efter konserterna har 18 årsgräns.

Arrangeras med stöd av: Göteborgs stad, Svensk jazz, Kulturrådet, MOKS och Kulturens

Lör Jun 1 0

DJ: Johnny Luger

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Johnny Luger DJ:ar

På lördag ror Johnny Luger ut er i natten med härliga vibes som klingar både Soul & disco men även pitch down, balearica samt beats.

Häng med på färden! Vilken lördag!

21-01

lör 10 Juni

💥💥💥

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

DJ: Firma, Ruffel & Båg

16 JUNI, 21:30-01:00

Visste ni att rapparen Chief Keef namngav sitt förstfödda till Sno FilmOn Dot Com Cozart? Precis, samma namn som albumet som kom ut i samma veva som kidden.
P.S. På fredag tar äntligen Firma Ruffel och Båg över skivspelarna på HPKSM igen. Kom och dansa! Det blir kul!

💃🏽🎉🍹🎉💃🏽

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Kristoffer Sundberg + Bodal + DJ:Anders Christensson (killing  music)

Live: BODAL
https://www.facebook.com/bodalmusik/
Två gitarrer, ett piano, tre röster. Bodal gör sårig singersongwriter på svenska. Som om Laurel Canyon var en del av det jämtländska fjällmassivet. Debutsingeln ”Skitår” släpptes lagom til nyårsafton på etiketten Playground och följdes nyligen upp av EP:n ”Trolldom”.

Live: KRISTOFFER SUNDBERG
https://www.facebook.com/kristoffersundberg/
Americana, alt-country, singer-songwriter. Kristoffer Sundberg flyttande från Gotland via Stockholm till Göteborg men lämnade själen i New Orleans. Resultatet blev solodebuten ”Every Leaf from Every Tree” som släpps av Kvalität Records.

DJ: Anders Christensson (Killing Music)
https://www.facebook.com/HomeTapingIsKillingMusic/
Anders Christensson driver skivbolaget Killing Music och har spenderat otaliga år som skivförsäljare på både Skivhugget och Andra Långgatans Skivhandel. Väljer omsorgsfullt kvällens skivor.

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Lappas på Studio HPKSM

Nyss hemkommen från en välbehövlig medelhavssemester kommer Anthony Lappas inta #torget för att sätta hela studio HPKSM i dans. Vinylväskan är packad med varma toner, alltifrån afrojazz, caribisk disko och brännhet soul. De garanteras höftrörelser hela kvällen : )

21-01
#torget Studio HPKSM
18 år
Gratis inträde
Varmt välkomna!