Rama Lama på Studio Hpksm: Melby, Cat Princess, Julia Rakel

11-05 20:00 - 12-05 01:00
Studio HPKSM
Phone:0709569624
Address: Storgatan 22, Göteborg

Rama Lama på Studio HPKSM: Melby, Cat Princess, Julia Rakel

Rama Lama på Studio HPKSM.
LIVE: Melby, Cat Princess, Julia Rakel

Studio HPKSM 11/5 20-01, 18 år, 100 kr i dörren
DJs: Rama Lama

Den 11 maj besöker det Stockholmsbaserade indiebolaget Rama Lama Records Göteborg och Studio HPKSM för en kväll fylld av bra musik. På scen hittar vi tre av bolagets vassaste liveakter som alla släppt eller släpper nytt material under våren: Melby och Cat Princess i form av sina efterlängtade debutalbum och nykomlingen Julia Rakel sin hyllade debut-EP.

Melby
https://open.spotify.com/artist/6cGqnTUSlRs2Ypc15VdRF5?si=KpXmqsWqSDqS09oqkWl27w

Stockholmsbandet Melby har sedan debuten med det medryckande alstret Human stadigt lyckats hitta ny publik med varje singel och spelning. Debut-EP:n som släpptes 2017 fick motta hyllningar från bland andra Musikguiden, HYMN och Line of Best Fit. Under fjolåret återvände bandet med nya singlarna Reject och Overthinking samt turné i Sverige, Tyskland och Storbritannien. Den 12 april släpps äntligen det efterlängtade debutalbumet None of this makes me worry via Rama Lama Records både digitalt och på limiterad vinyl. Singlarna VCR och Dancer har fått gott mottagande av såväl Musikguiden, HYMN, Festivalrykten som internationell media. Melby har under sin korta karriär redan byggt upp ett namn på den växande svenska indiescenen. Jämförelserna har ofta dragits till Amason, Slowgold och Dungen men bandets egna och mångsidiga stil som innefattar såväl folk, psyk, indie och pop gör att man sticker ut. Live visar man upp sitt fulla register, under våren väntar spelningar i bland annat Estland, Norge, England och Tyskland innan man intar Studio HPKSM:s scen.

Cat Princess
https://open.spotify.com/artist/4df1HYmIfdijXQaO8qf0bN?si=vFpGm8XeRveNGgSSQNvolg

Uppsalakvintetten Cat Princess bildades sent på en nyårsfest och debuterade kort därefter på gitarristen Robins födelsedagsfest i lokalen som sedan blev deras replokal. Sångaren Nils rekryterades efter trummisen Victors rekommendation om att Nils var ”en oslipad diamant till frontman”. Så spontant som Cat Princess kom till låter också deras musik. Den 17 maj släpps det efterlängtade debutalbumet ’Forbidden Items’, första singeln ’Sweet’ finns ute nu. På Studio HPKSM kan du vänta dig smakprov från det stundande albumet framfört i sin bästa Cat Princess-form, nämligen live. Cat Princess sound och livespelningar har varit i konstant utveckling sedan 2016 års debut-EP Please Me som fick höga betyg av bland annat GAFFA och HYMN innan det återutgavs på limiterad kassett via Rama Lama Records. 2017 och början av 2018 tillägnade Cat Princess främst på landets livescener då man delade scen med bl.a. Cloud Nothings, Magic Potion och Pale Honey. Fly On Your Wall släpptes tillsammans med b-sidan Marxist with a Twist tidigt 2018 och var på många sätt en första inblick in till det retro-osande och live-energiska sound som är att vänta på Forbidden Items, ett album som låter som ett band som hittat rätt.

Julia Rakel
https://open.spotify.com/artist/6ZKqL3xIV8xKAijA82STth?si=gppLYsbORb-0I-kL9bBNPg

Umeåbördiga Julia Rakel är en Malmöbaserad musiker och producent som i januari debuterade som artist med ’PDFILWM’, av HYMN kallad en ”lo-fi pärla”. I februari släpptes andra singeln People, en cynisk låt om ytliga bekantskaper. Tillsammans ger singlarna en inblick i hennes säregna sovrumspop som avtäcktes i mars med den sex spår långa debut-EP:n indie fEElz. Live förstärks Julia Rakel av ett liveband som ger hennes musik ytterligare en dimension. ’indie fEELz’ EP är en sex spår lång skapelse som Julia själv beskriver som ett släpp där hon med ”ironi, trummaskiner och allt för många körstämmor” försökt beskriva olika former av relationer vi människor har till varandra och oss själva. Låtarna behandlar universella ämnen som den forcerade bekantskapen, kärleken, ångesten i att inte bli förstådd, förhållandet till sitt eget ego och vänskapen.

Arrangeras i samarbete med Sensus.