Pink Milk – Albumrelease

Pink Milk, albumrelease

Duon Pink Milk släpper debutalbumet Purple den 20 oktober på Black Hair Records.

Pink Milk är ett band dränkt i reverb som gör ockult filmisk musik inspirerad av åttiotalet. Debutalbumet Purple är inget undantag och första singeln ”Awakening of Laura” har hyllats och spelats flitigt av P3 och uppmärksammats av media i England och Sverige. Duon startade sin karriär 2015 med en hyllad tolkning av 80-talsklassikern ”I Want to Know What Love is”, följt av egna singeln ”Detroit”, och uppmärksammades snabbt för sin originalitet och extrema ljudbild.

Pink Milk har sedan dess turnerat med bland andra Pascal, gjort en bejublad spelning på Øyafestivalen i Oslo och släppt ytterligare tre låtar: ”Drömmens skepp” (ursprungligen inspelad på uppdrag från SVT men ansågs vara för omstörtande och mörk för användning i primetime), ”Awakening of Laura” samt senaste singeln ”Kill 4 U”.

Den 20 oktober kommer så det efterlängtade debutalbumet – en atmosfärisk skiva fylld med filmiska ljudlandskap som för tankarna till ett bortglömt soundtrack från 80-talet. Låtarna är inspelade på Gotland, producerade och mixade av bandet själva.

I samband med releasen ställer bandet till med fest på Studio HPKSM i Göteborg och åker på turné med start i Danmark på 1000Fryd i Aalborg den 27 oktober och Vega i Köpenhamn den 28 oktober.