Klubb IMPULS

07-06 18:00 - 23:00
Studio HPKSM
Phone:0709569624
Address: Storgatan 22, Göteborg

KLUBB IMPULS

Klubb Impuls intar #torget på Studio HPKSM. 7 Juni,  kl: 18.00-00.00.

◒ ◓ KAPLA ◒ ◓

Kejsarjazz. Disneypsalm. Brasspop. 2017 är året då KAPLA reser sig på nytt med nya medlemmar och nytt material. Den tidigare musiken inspirerad av barndomsminnen har utvecklats till ett mognare sound med utrymme för både sorg och längtan. Kärnan är texterna som på melodiös svenska berättar om det stora och det lilla som händer i drömmarna, minnena, innanför, utanför. Klangbilden är luftig men melankoliskt intensiv, mjuk men i behov av uppmärksamhet. Inbäddat i arrangemang med stor detaljrikedom är KAPLA det musikaliska utforskandet av musikernas innersta önskningar och rädslor.

KAPLA är en Göteborgsbaserad sextett som funnits sedan 2013. 2014 släpptes debutskivan och musikvideon ”Jag Ska Egentligen Inte Bo Här”. Under sommaren kommer bandet besöka ett begränsat antal städer innan nästa skivinspelning som är planerad till sensommaren 2017. Medlemmarna i KAPLA har alla bakgrund i jazztraditionen och känns igen från många andra turnérande konstellationer (Sisters of Invention, Spöket i Köket, Don-Qui 5, Fartyg 6, People Swing Orchestra, Blommor Inomhus m.fl).

Annika Marmén . sång
Gustav Davidsson . trombon
Henrik Büller . barytonsaxofon
Olle Bergenfeldt . piano
Johanna Ekholm . kontrabas
Malin Almgren . trummor

◒ ◓ NOTGL – Not on the guest list ◒ ◓

NOT ON THE GUEST LIST är en musikalisk resa som inte får missas. En duo som kombinerar virvlande slagverk med banbrytande röst går duon till världens yttersta rand och vidare. Efter många års arbete tillsammans med gitarrister som John Hegre coh Togeir Standal, vet inte Sandtorvs röst några gränser. Tillsammans med Ole Mofjell i denna duo använder denna makalösa röstkonstnär improviserad text tillsammans med en enorm vokabulär av s.k. extended vocal techniques. Mofjells trumspel är ihärdigt och flödande, i genomgående cirkulära former och vågor. Denna tunga duon tar element från frijazz, punkrock och avant-pop till en helt ny och spännande plats och musikvärld.

Not On The Guest Lists debutalbum kommer att släppas på Gaffer Records inom kort. Nu har du chansen att smyglyssna hos oss på Klubb Impuls!

Natalie Sandtorv . röst, slagverk
Ole Mofjell . trummor, slagverk, flöjt, misc

◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹ ◺◹

╱╲ ENTRÉ : Ord. 100kr. Fri entré 0-20år.
╱╲ ALLA ÅLDRAR VÄLKOMNA TILL KONSERTEN!*
╱╲ PLATS: Studio HPKSM, Storgatan 22 GÖTEBORGhttp://studiohpksm.se/
╱╲ TID: Öppnar 18.00. Konserten startar kl 19:00
╱╲ TILLGÄNGLIGHET: Trappor ned till källarvåning. Ingen hiss eller annan ingång.

*Konserten är för alla åldrar. Klubben som sätter igång senare efter konserterna har 18 årsgräns.

Arrangeras med stöd av: Göteborgs stad, Svensk jazz, Kulturrådet, MOKS och Kulturens