Klubb Ankaret #66: Maria Kalaniemi & Eero Grundström

15-03 19:00 - 23:00
Studio HPKSM
Phone:0709569624
Address: Storgatan 22, Göteborg

Klubb Ankaret #66: Maria Kalaniemi & Eero Grundström

Missa inte denna fantastiska finska duo. Kom i tid, konserten börjar kl 19. Maria Kalaniemi, dragspel och sång Eero Grundström, harmonium och munspel. Klubb Ankaret.

Följ med på en magisk musikalisk resa. Vila i stämningsfulla stunder med vindspiskade segel och blåa skogshöjder.

På konserten klingar de finlandssvenska balladerna, känslofulla tangon, maniska jeppomenuetter, de egna kompositionerna samt lyriska stämningar i eftertänksamhet – kryddande med finska nostalgiska melodier som Metsäkukkia, Satumaa, Koskaan et muuttua saa. Dragspelskonstnären Maria Kalaniemi har öst inspiration till musik ur den rika naturen i Finland. Slutresultatet blir en stark kombination tillsammans med det finlandssvenska själslandskapet.

Maria Kalaniemis och tramporganisten Eero Grundströms skiva Svalan utkom i april 2017. Skivan låg fem månader i sträck bland de tio bästa skivorna på listan World Music Charts Europe. I juli nådde den topplats.

Maria Kalaniemi är en konstnär som utvecklat sitt eget, synnerligen personliga uttryck utgående från många musikstilar, och blivit en av Finlands mest respekterade musiker. Under tre decennier har Kalaniemi gjort en omfattande karriär i hemlandet samt utomlands och förnyat uppfattningen om dragspelet och den musik man kan spela på det.

Eero Grundström är en mångsidig och begåvad musiker och tonsättare med tramporgel och munspel som huvudinstrument. Grundström uppträder med många olika ensembler, bl.a. den ryktbara munspelskvartetten Sväng.

https://youtu.be/e_RMmnIo5-o
www.mariakalaniemi.com
www.twitter.com/eerogrundstrom

P.s. Det kommer att bli jam efter konserten. Så ni som vill, ta gärna med instrument.