Klubb 8 // Stina Force + Heavy Bleeding + Svärta

10-11 21:00 - 25-11 02:00
Studio HPKSM
Phone:0709569624
Address: Storgatan 22, Göteborg

KLUBB 8

LIVE: Stina Force + Heavy Bleading +  Svärta

//DJ: Lisa Jensen

Det hela började med en helgfylla på en bar. Tre kompisar gnällde över den mansdominerade musikscenen och tog saken i egna händer och startade en klubb – Klubb 8. Så för ett år sedan var det första klubbkvällen i Studio HPKSM’s källare. En svettig kväll med endast utsug i ventilationen, peppad publik, kompisar i baren och Growth på scen. En från trion har trillat bort och nu är det en duo som styr. Klubbens fokus ligger på rock’n’roll men med lite mer tryck på punk. Den här duon gillar raka rör, bärs och brudar.

Fredagen den 10/11 styr Klubb 8 tre grymma band från Göteborgs alla hörn. Det kommer bli punkigt, svettigt och jävlar anamma! Först ut för kvällen är Stina Force, därefter kommer Heavy Bleeding stå på scen och sist men inte minst Svärta.

Stina Force

Stina Force är från Göteborg men är nu baserad i Amsterdam som koreograf och performanceartist. Musik är vart hjärtat bor och denna kraftfulla demon gör sin debut på musikscenen med hennes nya solo projekt. Kalla det musik, performance, dirty poetry eller vad du vill. Om en vill ha referenser kan vi låtsas att en snuskig Patti Smith och överpoetisk Nick Cave möter Grace Jones i en kärlekshybrid för råa ljud och bildlandskap.

Heavy Bleeding

Med endast ett år på nacken har Heavy bleeding hunnit bränna av en hel del spelningar runt om Göteborgs punkscener. Det är mörk och desperat blodrock med punk- och metalinfluenser- vad mer behöver en säga?

Svärta

Svärta startade bandet för att alla tre ville spela mer än vad de redan gjorde och kanske något annat än renodlad punk. Resultatet blev någon slags spretig rock, grrrl riot känsla, med doomiga inslag och vi älskart. Josefin, Lotta och Ebba i bandet släppte sin EP Girl Gang för ett tag sedan. Precis som namnet antyder rör det sig om rock med ett lite mörkare anslag, men alltid med melodier som hindrar det hela från att bli becksvart.