JÄTTEDAM + VÄCKELSEN

11-01 21:00 - 12-01 01:00
Studio HPKSM
Phone:0709569624
Address: Storgatan 22, Göteborg

JÄTTEDAM + VÄCKELSEN

I september släppte Jättedam sin nya singel Farlig (Uppe På Scenen), och sedan november kan en höra hela nya skivan, ”Eftersom inte frågade”, digitalt! För att fira detta spelar Jättedam live på Studio HPKSM, tillsammans med Väckelsen, som tog göteborg med storm i höstas och äntligen kommer tillbaka hela vägen från Gotland. Det kommer bli skört och vibrerande, stökigt och svettigt, stundtals en aning ångestfyllt men garanterat jävligt svängigt!

JÄTTEDAM
Jättedam spelar musik utifrån många influenser och beskrivs ibland som nyprogg och ibland som progressiv rock med popmelodier och psykedeliska inslag. Det är ett levande band i ständig förändring och ett liveframträdande är sällan det andra likt. För det mesta kommer musiken till dem genom många timmars jamsessioner. Det börjar vanligtvis i ett groove eller melodi, där jammen kanske stapplar fram på lite småfunkiga barnsben, för att sedan kliva in i en rocknroll-präglad psykedelisk pubertet och sedan förhoppningsvis mogna till något coolt. Helst ska musiken framkalla en ström av känslor som drar för verklighetens gardiner och lyser upp ens inre skrymslen. Det är svårt att säkerställa någon självklar estetisk vision av musiken då den är ständigt flyende och svår att naila ned på kanvas, men förhoppningsvis lämnar den någon form av unik bild inbränd på lyssnarens hornhinna.

https://open.spotify.com/artist/7vE0PbobQfMaV3RJvvXhdq?si=7c_MhpXlQHOQpLhwz-iJ8g

VÄCKELSEN
Väckelsen. Kvartetten från Gotland. De spelar vad de själva valt att kalla psykedelisk vispoprock. Genrens egentliga innebörd är dock oklart för flera av Väckelsens egna medlemmar, tillika bandets mest hängivna fan. Texterna på svenska förmedlar personlig dekadens, ångest och vardagsreflektioner. Väckelsen är musik för den postmoderna generationen helt enkelt.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=7043653&fbclid=IwAR3fannL7CeelLonGJOQ0SNuqO6fu9OyL0oh5ZbFfdFjnV6huY0FBhcaaJ4

__________________________________________________________________
21:00 – 01:00, 50 kr, 18 år
Studio HPKSM, Storgatan 22
www.studiohpksm.se