Klubb Ankaret: Holmboe & Pernblad + Trio el Gancho

28-02 19:00 - 23:00
Studio HPKSM
Phone:0709569624
Address: Storgatan 22, Göteborg

Klubb Ankaret: Holmboe & Pernblad + Trio el Gancho

Klubb Ankarets andra konserttillfälle 2019 bjuder in till en afton där flamenco möter Norden och Orienten. Det är med stor glädje och spänning som vi presenterar Holmboe & Pernblad och Trio el Gancho!

HOLMBOE & PERNBLAD
– bjuder på alltifrån traditionell flamenco till egenskriven, nutida flamenco.
Emil Pernblad – gitarr, komposition, text och översättning. Emil turnerar sedan många år tillsammans med flera av de största spanska och nordiska flamencoartisterna samt medverkar i en mängd olika konstellationer och projekt. Komponerandet av ny musik pågår ständigt, vanligen i den anda som dagens flamencogitarrister verkar i – att fylla de traditionella formerna inom genren med nytt personligt innehåll, med intryck från vår tid och ofta vitt skilda håll. Marianne Holmboe – sång. Marianne rör sig inom en mängd olika musikstilar. Hon är en uppskattad låtskrivare och soloartist och har sedan drygt femton år tillbaka även sjungit orientalisk musik i grupperna Sumer och Cabaret Oriental. Ekot av de arabiska melismerna kan fortfarande anas och blir en naturlig del av hennes flamencosång.

TRIO EL GANCHO
– består av tre unika musiker som berör på djupet. De inledde sitt samarbete på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm för fem år sedan, var och en av dem står tryggt förankrade i varsin musiktradition. Deras musik flätar samman glödande flamencorytmer, fäbodoftande polskor och smäktande kurdiska visor som framförs på nordiska folkflöjter, orientalisk cello och spansk flamencogitarr.
https://www.trioelgancho.com/