Dubbel release Buteo Band + Craving Clouds

19-12 19:00 - 23:00
Studio HPKSM
Phone:0709569624
Address: Storgatan 22, Göteborg

DUBBEL RELEASEFEST

Gotland och Värmland tar över HPKSM för en kväll, och gör bortaplan till hemmaplan när både Buteo Band och Craving Clouds firar release av ny musik.

Efter att ha cirkulerat i varandras kretsar, från hemstäderna till storstaden, är det äntligen hög tid för de båda banden att slå sina inte så kloka huvuden ihop och bjuda in till galej.

Buteo Band
Buteo Band från Göteborg spelar pop/rock med tydliga melodier som stundtals slinter iväg på psykedeliska villovägar. Influenserna är många, men hämtas till stor del från 60- och 70-talet, samt från nutida akter från indierockvärlden.

I lite mer än två år har de spelat på olika scener i Göteborg och just nu spelar de in sin första skiva, som har inspirerats av såväl Kurt Vile som Fleetwood Mac.

I oktober släpptes deras debutsingel, ”Somedays”, och det ska självklart firas rejält.

https://open.spotify.com/artist/5BmWJXA32AKNeKlWrlMt1j?si=UuVRd1lkSyGLsFmrXWGRdA

Craving Clouds
Från de karga, gotländska vidderna. Från de djupa, värmländska skogarna. Och från Frölundas gråa betong kom de. Craving Clouds strålade samman i Göteborg, och pinade av regnet och västkustens bitande snålblåst har de blandat retrorock med modern indiepop och skapat sin egen drömvärld med texter om vardagsångest, sena nätter och grusade förhoppningar.

2018 släpptes debutalbumet ”Street Lights” som fick fina ord av flera svenska musikskribenter. Kvällen till ära släpper de en rykande färsk dubbelsingel. Nu har ljudbilden lämnat garageskramlet och fulölsångorna bakom sig och förvandlats till en pompöst groovig och väloljad maskin av melodier. 70-talsriff och blinkningar till Thin Lizzy och Blue Öyster Cult blandas med drömlik, samtida indiepop och illa dolda 80-talsflirtar.

https://open.spotify.com/artist/6g4ICx3QchXqq3ss2SGPgE?si=hVfRzJ3jSRKto-6xmcWpuQ