Club Sandwich

12-04 18:00 - 13-04 01:00
Studio HPKSM
Phone:0709569624
Address: Storgatan 22, Göteborg

Club Sandwich | LIVE: Judaskyssen + Mythologen. DJs: Mythologen & Jens Lekman samt Club Sandwich hus-djs Andreas Bäckman & Klara Grape.

Den 12 april bjuder Club Sandwich in till en helkväll i den dimhöljda klubbmusikens tecken. På menyn står som vanligt after work med goda mackor (Club Sandwich), dryck och musik från 80-talet samt musik som låter som att den är från 80-talet. Lite senare ställer sig Judaskyssen med medlemmar från avsomnade krautrockbandet Ikons på scen och bjuder på melankolisk syntpop på svenska.

Framåt natten höjer vi volymen när Mythologens madchesterdoftande clubmusik tar över lokalen. I dj-båset inga mindre än Jens Lekman och Mythologen samt hus-djs Klara Grape & Andreas Bäckman.

För den som gillar öl finns även Lagunitas på plats under GBG Beer Week med smaskiga kaliforniska gästkranar hela kvällen lång!

JUDASKYSSEN
Judaskyssen är låtskrivarna och producenterna Carl Hedén och Patrik Johansson som lärde känna varandra i krautrock-kollektivet Ikons. De förenades i kärleken till suggestiv elektronisk dansmusik och klubbkultur. Musiken har beskrivits som pulserande och epileptisk där trasiga och skeva UK-beats kombineras med domedagspianon, strobsyntar och dova melankoliska ljudlandskap. Ovanpå den suggestiva musiken ligger det svävande, spröd sång med texter på svenska om ensamhet och alienation. Judaskyssens självbetitlade debutalbum släpps under våren på West Coast Recordings.

MYTHOLOGEN
Bakom Gbg-projektet Mythologen finns Alexander Palmestål, med ett förflutet i Pistol Disco och Iberia. Det självbetitlade, smått genialiska debutalbumet från 2017 blandar klubbmusik, gamla housetolvor, madchester och acid house på ett sätt som ingen annan i Sverige är i närheten av. Fascinationen för Storbritannien syns också i Palmeståls grafiska design, som i sin Peter Saville-doftande estetik pryder många av Höga Nords affischer och albumomslag. Mythologen släpper ny skiva i april. Till dess: lyssna på Mythologens remix av Judaskyssens Vit Flagg och nysläppta klubb-dängan I Think You’re Wonderful.

DJs: Mythologen & Jens Lekman samt Club Sandwich hus-djs Andreas Bäckman & Klara Grape.

Studio HPKSM
12 APRIL, 100 KR, 18 – 02